#OraDeNet Inițiativă de succes la Colegiul Tehnic Costin D Nenițescu

Elevii de la Colegiul Tehnic Costin D Nenițescu Pitești participă la concursul național Concursul „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” cu trei 3 proiecte: Internetul – poartă de acces în casa noastră!, clasa a IX  a H, prof coordonatori: Bostan Elena și Dobrin Marius,  Internetul – între drepturi şi responsabilităţi, clasa  a IX a G, prof îndrumători: Neagoe Irina Irena și Crețu Cristiana, Internetul prieten sau dușman, clasa a XII E, prof îndrumători: Dobrin Călina Cristina și Iordache Elena.

Concursul „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” este o inițiativă lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programului Ora de Net (www.oradenet.ro), susținut de Ministerul Educației Naționale. Aflat la a zecea ediție, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet 2018, abordează anual teme diferite. Tematica anului 2018 – „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” – se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”.

Activitățile din cadrul competiției s-au desfasurat după următorul program:

  • 01-14.03.2018 organizarea activitităților prevăzute în regulamentul concursului.
  • 03.2018 Organizarea unei dezbateri despre tipurile de date personale, modul de interacțiune online din perspectiva drepturilor copiilor și implicațiile comerciale din spatele activității online ale utilizatorilor de Internet.
  • 03.2018 organizarea unei acțiuni publice pe tema „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” la care să fie prezente minim 50 de persoane. Acestea pot fi din rândul autorităților locale, părinți, cadre didactice, prieteni, publicul larg din comunitatea de care aparțin. Scopul acestei acțiuni este acela de a crește nivelul de informare și conștientizare cu privire la datele personale și la modul de colectare, procesare și distribuire a acestora în mediul online.